Zpět na výpis článků

Seznam "ABSOLUTNĚ ZAKÁZÁNO"

Publikováno 09.07.2018  |  Matka v běhu



Nikdy by mě nenapadlo, že tenhle seznam někdy sepíšu, ale třeba ochrání aspoň pár následujících maminek.

Věřte, že v tomhle období jsme vnímavé víc než dost a hodně věcí nám stačí říct jednou.

 

MUSÍŠ to udělat takhle….. Nemusí, každá budoucí máma si to chce udělat po svém. Jen některé jsou víc splachovací, tak přikyvují a myslí si své.

Ježis, na co sis tohle koupila? Tohle nikdy nebudeš potřebovat! Věř, že bude. Těhotná má v hlavě asi tak milion verzí výmluv, proč si právě koupila tu a ono věc a dalších milion je na seznamu, co ještě potřebuje.

Ježiš, tys ještě neporodila?! Věřte, že když se “řítí” náměstím, celá ufuněná a v lepším případě ještě upocená, je to ta poslední věc, co chce slyšet. Já osobně jsem měla 100 chutí odpovědět: ”Už jo, malá je teď doma a čte si, tak jsem si odskočila!”

A je to dítě fakt plánovaný? Za tuhle větu bych já osobně vraždila. Nevím jak to bylo v jiných domácnostech, ale my jsme nějakou snahu doma vyvinuli. Nepřiletěl k nám čáp.

Kdy že máš termín?! Dřív jsem se tomu smála, přišlo mi to milé, ale v den, kdy se mě zeptá víc jak 10 lidí bych si to nejradši nechala vytisknout na tričko.

Přibrala jsi hodně? Asi teď fakt hodně jíš viď, no jo, je to jasný, jíš za dva! Já osobně se raduji, že ručička na váze se pohla o minimum, ale mám kolem sebe spoustu maminek, které to trápí a rozhodně se nervou jak tanky! Občas člověk přírodě neporučí.

Vyspi se teďkon, co to jde, protože potom už se NIKDY nevyspíš!

Musíš kojit co nejdýl to půjde! Vůbec se nedivím, když pak mají ty maminky psycho stavy a pocity selhání, když jim to nakonec nejde.

Jen si užívej, za chvíli ti úplně všechno skončí! Ale ÚPLNĚ všechno!

Nechceš s náma večer na drink? Jé, promiň, ty vlastně nemůžeš. Může a někdy to nealko chutná možná i líp, jen s těhotnýma se po večerníčku venku nepočítá.

Teeda, jak ti teď krásně vyrostly vlasy! Ale počkej po porodu, všechno ti vypadá!

Nebuď přecitlivělá! co budeš dělat v šestinedělí?

Nesportuj tolik, budeš mít pak hyperaktivní dítě a zblázníš se z toho. No, abych se dřív nezbláznila z toho nic nedělání a čekání, že se naše dítě rozhodlo jít na svět.

Jen si dej na co máš chuť, nebuď přecitlivělá, já být tebou tak tu stravu tak nehrotím. Jenže většina maminek chce pro toho svýho drobečka to nejlepší a tak si radši hermelín nebo nivu na nějaký ten čas odpustí.

 

Věty o porodu raději vypustím, to by bylo na samotný článek :D